Ga naar Content

De Noord-Hollandse atleten willen vlammen op het EK

PAPENDAL De Noord-Hollandse atleten gaan volgende week strijden om de medailles. Liefst elf atleten uit onze provincie reizen af naar Berlijn voor het EK atletiek.

Dat zijn: Madiea Ghafoor, Nadine Visser, Jamile Samuel, Laura de Witte, Lisanne de Witte, Jip Vastenburg, Anouk Vetter, Anna Skoukje Runia, Koen Smet, Jochem Dobber en Denzel Comenentia.

Dinsdagochtend trainde de volledige equipe voor de allerlaatste keer. We spraken met een deel van de Noord-Hollandse atleten over hun verwachtingen voor het toernooi.

Medailles
"Ik moet wel voor de medailles gaan", zei Nadine Visser. "Dan moet ik wel richting PR-tijden." Op het WK Indoor snelde de Hoornse naar een bronzen medaille op de 100 meter horden. In Stockholm liep Visser dit jaar het 29 jaar oude Nederlandse record uit de boeken met een tijd van 12,71.

Sterk seizoen
Veel atleten kennen een sterk seizoen. Madiea Ghafoor, Jamile Samuel, Koen Smet en Lisanne de Witte liepen allemaal PR's. De Witte liep op de 400 meter 50,96 en dook daarmee als eerste Nederlandse atlete onder de magische grens van 51 seconden.

Het EK atletiek wordt van 6 augustus t/m 12 augustus gehouden in Berlijn.

Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst