Ga naar Content
Amsterdam

Gewonde Amsterdamse fietsster (58) verlaat ziekenhuis Tadzjikistan

31 juli 2018, 14.11 uur · Aangepast 31 juli 2018, 15.42 uur
Door: · Foto: REFRL

De Amsterdamse vrouw (58) die zondag gewond was geraakt bij een aanslag in Tadzjikistan, is ontslagen uit het ziekenhuis daar. Ze is ondergebracht in een hotel.

"Ze krijgt consulaire bijstand en er wordt goed voor haar gezorgd. We hebben contact met haar en met haar familie", laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Lees ook: Doodgereden fietser Tadzjikistan is 56-jarige Amsterdammer

Een andere versie van het verhaal is dat de vrouw ondergebracht is in een safehouse van de Duitse ambassade in Tadzjikistan, zo meldt het NRC. Een werknemer van de Duitse ambassade zou dit bevestigt hebben.

Islamitische staat
De 56-jarige vriend van de vrouw kwam om het leven, net als drie andere reisgenoten. Tadzjikistan legt de schuld bij een verboden islamitische partij. De verantwoordelijkheid werd eerder opgeëist door Islamitische Staat. De aanslag was in de regio Danghara in het zuidwesten van de Centraal-Aziatische republiek, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Doesjanbe.

Buitenlandse Zaken wil niet zeggen wanneer de vrouw en het stoffelijk overschot van haar vriend terugkeren naar Nederland.