Ga naar Content
IJmond

Velsense wethouder boos op Eva Jinek: "Kom maar gauw naar IJmuiden"

28 juli 2018, 15.51 uur · Aangepast 1 augustus 2018, 17.12 uur
Door: · Foto: ANP

Als het aan de Velsense wethouder Jeroen Verwoort ligt, komt tv-presentatice Eva Jinek gauw eens langs in IJmuiden. Dat staat in een tweet van Verwoort, die not amused is over een uitspraak die zij gisteravond in haar eigen programma deed.

Het gespreksonderwerp aan de tafel van Jinek was de oververhitte woningmarkt. Twee Noord-Hollanders (uit Hoorn en Amsterdam) waren uitgenodigd om te vertellen over hun mislukte zoektocht naar een koopwoning. De Horinees (150 duizend euro budget) en de Amsterdamse (200-250 duizend euro budget) zoeken nu al enkele jaren naar een woning, maar slagen daar maar niet in.

Lees ook: Belgisch dagblad: ‘IJmuiden is Tsjernobyl aan de Noordzee’

Neerbuigend
Nadat Jinek hun verhaal had aangehoord, vroeg Jinek aan econoom Barbara Baarsma wat zij het tweetal zou adviseren. Baarsma antwoordde daarop onder meer dat zij aanraadt eens ietsje verder van Amsterdam te zoeken naar een koophuis. Daarop liet de presentatrice zich wat neerbuigend ontvallen: "Dan moeten ze naar IJmuiden."

'Tot snel, Jinek'
Die opmerking is bij de IJmuidense wethouder verkeerd gevallen. "Ik keek net de aflevering van gisteren toch even terug en zie dat jullie nogal vervelende dingen zeggen over IJmuiden. Nu kan dat, in alle onwetendheid, gebeuren. Bij deze de uitnodiging om toch eens langs te komen hier aan de monding van het kanaal. Tot snel!"

Hoi @JinekLive! Ik keek net de aflevering van gisteren toch even terug en zie dat jullie nogal vervelende dingen zeggen over IJmuiden. Nu kan dat, in alle onwetendheid, gebeuren. Bij deze de uitnodiging om toch eens langs te komen hier aan de monding van het kanaal. Tot snel!

— Jeroen Verwoort (@JeroenVerwoort) 28 juli 2018