Ga naar Content

Stevige windhoos zorgt voor schade op boulevard Zandvoort: "Het leek wel windkracht 10"

De overtrekkende regenbuien hebben vanmiddag her en der in de provincie voor problemen gezorgd. Zo ontstond er op de boulevard van Zandvoort een stevige windhoos die flink wat schade heeft veroorzaakt.

Onder meer strandtent De Haven van Zandvoort kreeg 'de volle laag', vertelt een werknemer van het restaurant. "Uit het niets was er een windhoos. Het leek wel windkracht tien", zegt hij geschrokken. Vooral de parasols moesten het flink ontgelden. "Ze klapten als paraplu's in elkaar, alsof het niets was."

De kraampjes van de boulevardmarkt even verderop werden weggevaagd door de harde wind. Dit zorgde voor rondslingerende kledingstukken en omgevallen rekken. Volgens de werknemer van de strandtent is de markt inmiddels ook afgeblazen. "Het was echt even noodweer", aldus een ooggetuige. 

Op Camping Bakkum werd, evenals in Zandvoort, de markt afgelast. De wind en regen waren daar te heftig om alles in goede banen te leiden. Zie de video hierboven voor de stevige regenbui op steenworp afstand van Camping Bakkum.

Dorpsfeest Santpoort
Ook het drukbezochte Dorpsfeest Santpoort kreeg het even te verduren. "We hebben een nat pak gehaald. Er zijn een paar bouwhekken omgewaaid, waarvan er eentje op een auto terechtkwam. Die auto heeft wat krasjes opgelopen, maar daar bleef het verder bij gelukkig", vertelt Bas Kuntz, verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement. 

Lees ook: VIDEO: Dorpsfeest Santpoort van start met Rijtuigenparade

De Alkmaarse brandweer was vanmiddag ter plaatse bij het pand van Filmhuis Alkmaar en de Vue Bioscoop, omdat bezoekers melding deden van losliggende gevelplaten. Afgelopen week was daar al een van de platen naar beneden gevallen. De omgeving werd tijdelijk afgezet, meldt mediapartner Alkmaar Centraal.