Ga naar Content

Oneindig zoeken naar een 'P' op de Zandvoortse boulevard: "We blijven maar rondjes rijden"

Het is geen weekenddag, maar daar is op de wegen naar Zandvoort weinig van te merken. Duizenden zonaanbidders zijn vandaag naar de badplaats gereisd om van de tropische weersomstandigheden te genieten. Wie met de trein is gekomen, kan zo doorlopen. Maar wie met de auto in het kustdorp aankomt, wacht nog een flinke uitdaging. "We blijven maar rondjes rijden."

Twee jonge vrouwen die staan te wachten op een parkeerplaats, schatten de temperatuur in hun airco-loze auto op de 40 graden Celsius. "En het wordt alleen maar warmer", zegt ze lachend.  

Een automobiliste die met haar kinderen in de auto zit te wachten, stoort zich aan het asociale gedrag van een Duitse toerist. "En dan heb je van die mensen - zoals hierachter - die gewoon op dubbele plaatsen gaan staan. Dat is wel een beetje asociaal met zo'n kleine auto. Maar goed, we gaan verder kijken." 

'Een beetje koud'
Een Canadese familie met een Duitse huurauto staat op het punt om te vertrekken. "Ik heb het naar m'n zin gehad, maar het was een beetje koud", zegt een jongen uit het gezelschap. "Ik bedoel het water", zegt hij snel als de verslaggever hem verbaasd aankijkt.

Ondertussen hebben de twee jonge vrouwen in de snikhete auto nog altijd geen beschikbare plek gevonden. "Elke keer gaat er weer net eentje voor."

Foto: NH Nieuws