Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Bibliotheek Velsen neemt Kunstencentrum Velsen over

26 juli 2018, 10.22 uur · Aangepast 1 augustus 2018, 17.45 uur · Foto: Google Streetview

Bibliotheek Velsen neemt Kunstencentrum Velsen in IJmuiden over. Het centrum vroeg onlangs faillissement aan.

De curator van het Kunstencentrum Velsen heeft met de bibliotheek een doorstartovereenkomst afgesloten. De gemeente gaat binnenkort met Bibliotheek Velsen in gesprek om te praten over subsidie en huisvesting.

Lees ook: Kunstcentrum Velsen in zwaar weer

Bibliotheekdirecteur Tjeerd de Kort laat aan de IJmuider Courant weten dat het centrum in zijn geheel wordt overgenomen door de bibliotheek. Zowel de muziek- als de danslessen en de ateliers worden volgens het dagblad per 1 september voortgezet. Ook garandeert hij dat de cultuureducatie op Velsense scholen blijft doorgaan.

Volgens mediapartner De Jutter/De Hofgeest, die zich baseert op een bericht van het college, worden de activiteiten echter maar deels overgenomen. Er is nog niet gezegd welke activiteiten wel en niet blijven bestaan.

Zwaar weer
Het kunstencentrum zat al langer in zwaar weer. De gemeenteraad wees onlangs het verzoek voor een eenmalige subsidie van 300.000 euro af, waarna het centrum geen andere keus had dan faillissement aanvragen.

Lees ook: Kunstcentrum Velsen vraagt faillissement aan

Volgens bestuurslid Sascha Baggerman was de verslagenheid vervolgens groot. "Het leed dat het faillissement veroorzaakt vind ik heel zwaar. Het personeel heeft geen schuld aan de situatie, maar staat wel op straat", zei Baggerman eerder in de IJmuider Courant.