Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl
V

Het blijft stil in stationshal Enkhuizen: piano komt er niet

26 juli 2018, 10.14 uur

De droom van Erwin Last valt in duigen: de piano die hij aanbood aan station Enkhuizen, wordt niet geplaatst.

"Waardeloos, ik vind het echt ontzettend jammer", aldus Erwin Last. Van de week werd hij gebeld met de teleurstellende boodschap dat de ruimte van het station te klein is voor een vleugel. "Er werd me verteld dat ik een knuppel in het hoenderhok heb gegooid, omdat er eigenlijk geen duidelijke regels zijn over piano’s."

Maar Erwin geeft niet op: "De piano staat nog steeds bij mijn zoon in de opslag. Ik heb al een andere openbare locatie in gedachte waar hij kan staan."

Lees ook: Enkhuizer biedt vleugel aan aan station: “Dit is mijn droom”

In een reactie laat een woordvoerder de NS weten dat het gebaar van Erwin zeer wordt gewaardeerd, maar dat er meerdere redenen zijn dat de plaatsing niet door kan gaan. De stationshal is vrij klein en er dient rekening gehouden te worden met zowel de bezoekers als de bewoners.

"Op station Enkhuizen hebben wij behalve met onze treinreizigers ook te maken met een bewoner en een huurder met medewerkers en eigen klanten. Zij zijn voortdurend op het station aanwezig en kunnen hier dus niet aan ontkomen." Uit ervaring komt een piano het beste tot zijn recht op een veelal groter station, aldus de NS.