Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Voormalig Rob Scholte Museum verkocht aan Helderse aannemer

25 juli 2018, 22.00 uur · Aangepast 25 juli 2018, 22.45 uur · Foto: Google Streetview

De gemeente Den Helder heeft het voormalig postkantoor aan de Middenweg verkocht. Het pand, dat tot april van dit jaar dienstdeed als het museum van kunstenaar Rob Scholte, is voor 650.000 euro gekocht door aannemingsbedrijf A. Tuin Den Helder B.V..

De gemeente Den Helder laat in een persbericht weten dat de koopakte inmiddels de notaris is gepasseerd, waardoor de Helderse aannemer zich de nieuwe eigenaar kan noemen van het veelbesproken gebouw. 

Rob Scholte en de gemeente Den Helder tekenden jaren geleden een overeenkomst, waarin stond dat de kunstenaar het eigendom van de gemeente mocht gebruiken. Toen de gemeente die overeenkomst in 2017 eenzijdig ontbond, volgde een langdurige juridische strijd. 

Niet alleen weigerden hij en zijn gezin te vertrekken, ook betaalden ze de gas- water- en elektriciteitsrekeningen niet meer. Omdat het Gerechtshof in Amsterdam dat een te grote schending van zijn verplichtingen vond, sommeerde ze hem binnen dertig dagen het pand bezemschoon achter te laten.    

Lees ook: Kunstenaar Rob Scholte uit voormalig postkantoor Den Helder gezet 

Dat ultimatum verstreek op 13 april. Toen vier dagen later bleek dat Scholte er nog steeds bivakkeerde, kwam de deurwaarder in actie. Onder toeziend oog van onder meer de Mobiele Eenheid werd de kunstenaar uit het pand gezet en de sloten vervangen. 

Wat de firma Tuin Den Helder met het pand gaat doen, is niet bekendgemaakt. Wel hebben ze inmiddels plannen gemaakt waarvan wordt verwacht dat ze in de loop van 2019 worden afgerond. 'Om het aangezicht te verfraaien' zullen tot die tijd voor de ramen afbeeldingen van markante Helderse locaties prijken.