Ga naar Content
Noord-Holland

Dieven stelen peperdure accu van golfkar landgoed Willibrordus

25 juli 2018, 17.02 uur · Aangepast 25 juli 2018, 17.54 uur
Door: · Foto: Landgoed Willibrordus

Slecht nieuws voor liefhebbers van de groensafari bij landgoed Willibrordus in Heiloo: dieven hebben namelijk de accu van het golfkarretje waarmee de safari werd gehouden gestolen. Daarnaast zijn er vernielingen aangebracht aan het wagentje, waardoor de reparatiekosten in totaal 2000 euro zullen bedragen.

Het landgoed wil de kar het liefst zo snel mogelijk repareren, maar dat gaat niet zo gemakkelijk. Doordat het een unieke accu is die de dieven hebben gestolen, zijn de kosten extreem hoog om de wagen weer aan het werk te krijgen. "Als iemand een golfkar in zijn achtertuin heeft staan, zou die zeer welkom zijn," vertelt een woordvoerder van het landgoed. 

Het golfkarretje, dat het landgoed in mei geschonken kreeg, wordt gebruikt bij de groensafari voor ouderen die slecht ter been zijn. Deze tochten worden twee keer per week georganiseerd. Ouderen die normaal niet zo snel naar buiten zouden komen, kunnen hierbij een uurtje de natuur in met een gids. 

Momenteel loopt er een onderzoek naar de diefstal, waarbij naar camerabeelden gekeken zal worden. Het landgoed roept mensen die meer weten op om tips te geven over het misdrijf.