Geen plek voor tennisbanen in nieuwbouwplan sportcomplex De Beeck

25 juli 2018, 17.22 uur · Foto: Maurice Amoureus

Whatsapp

BERGEN In het nieuwbouwplan van sportcomplex De Beeck in Bergen is geen plek voor de tennisbanen en de sauna. Het in oktober afgebrande sportcentrum aan het Molenweidtje keert verder in 2021 in nagenoeg dezelfde vorm terug.

Van de vijf varianten kiest het college voor een multifunctioneel centrum met een zwembad, raadzaal en commissiezalen, een sporthal en ruimtes voor bijvoorbeeld fitness en fysiotherapie. Er zullen ook weer biljartruimte en een multifunctionele balletzaal in het sportcomplex zijn. Jongerencentrum Frats keert eveneens terug in De Beeck. Het zwembad komt ongeveer in dezelfde vorm terug. Alleen het kreekje in het recreatiegedeelte wordt vervangen door interactieve speelelementen.

Lees ook: Nog even geduld: pas in 2021 weer zwemmen in Bergen

"Met deze variant wordt een maximaal maatschappelijk rendement behaald", meent wethouder Jan Houtenbos. In de sporthal kunnen door scheidingswanden drie volwaardige gymzalen worden gecreëerd, die buiten schooltijd voor andere sporten beschikbaar zijn.

Tennisbanen
Zowel de sauna als de tennisbanen keren niet terug in de nieuwbouwplannen van zwembad De Beeck. "Een sauna brengt verhoudingsgewijs hoge onderhouds-en schoonmaakkosten met zich mee en een relatief gering aantal inwoners maken hiervan gebruik", aldus de gemeente in het persbericht. Voor de tennisbanen is door het college niet gekozen, omdat "deze functie niet verenigbaar is met een voorziening voor het gymnastiekonderwijs voor scholen".

De gemeente helpt de Bergense tennisclub met het zoeken naar een alternatieve locatie.

Lees ook: Bergen treurt om verwoest sportcomplex: "Mijn kinderen hebben hier hun diploma gehaald"

Met het nieuwe sportcomplex van De Beeck wordt volgens de gemeente hoog ingezet op duurzaamheid. "Het gebouw wordt gasloos, voorzien van hoogwaardige isolatie en het hele dak wordt bedekt met zonnepanelen. De inzet is energieneutraal. Dat is zeer vooruitstrevend voor een complex met zwembad." In het gebied om het sportcomplex moeten onder meer bewegingstoestellen komen.

Op 11 september worden de plannen van 19.00 tot 20.30 uur toegelicht bij een inloopbijeenkomst in het restaurant van de woonzorglocatie Oudtbugh, Molenweidtje 1 in Bergen. De algemene raadscommissie bespreekt dit collegevoorstel op 13 september; de behandeling in de gemeenteraad staat gepland op 4 oktober.

Daders
In de resten van het sportcomplex werden sporen gevonden die richting brandstichting wijzen. De gemeente deed aangifte, maar de daders zijn nooit aangehouden.

Whatsapp