Ga naar Content
Sport

Jahanbakhsh definitief naar Brighton

25 juli 2018, 17.50 uur · Aangepast 26 juli 2018, 10.31 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief. Alireza Jahanbakhsh gaat spelen voor het Engelse Brighton and Hove Albion. De Iraanse aanvaller tekende woensdagmiddag een contract bij de club uit de Premier League.

Voor AZ betekent dit de tweede grote transfer van de zomer. Vorig maand vertrok Wout Weghorst voor ruim tien miljoen euro naar het Duitse Wolfsburg. Het bedrag van Jahanbakhsh ligt naar verluidt rond de 25 miljoen. Als dit klopt, dan is dit de meest lucratieve transfer uit de geschiedenis van de Alkmaarse club. Het vorige record was in handen van Vincent Janssen die twee jaar geleden vertrok voor 22 miljoen naar Tottenham Hotspur. AZ doet nooit uitspraken over transfersommen.

Jahanbakhsh was drie jaar actief in Alkmaar. Vooral het laatste seizoen viel hij op met zijn goals en assists. Met 21 treffers werd hij zelfs topscorer van de Eredivisie.

AZ heeft al ingesprongen op het vertrek van de Iranier. Afgelopen zaterdag huurden de Alkmaarders de Roemeense aanvaller Dorin Rotariu van Club Brugge.