Ga naar Content
Noord-Holland

Abbott breidt productie uit in Weesp

25 juli 2018, 12.17 uur · Aangepast 14 augustus 2018, 14.02 uur
Door: · Foto: Abbott

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Abbott heeft bijna 70 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding van de fabriek in Weesp. Door deze investering gaat Abbott de productiecapaciteit met zo'n 60 procent verhogen.

In Weesp gaat de productie van dydrogesteron dan ook fors omhoog. Dydrogesteron is het hoofdbestanddeel van een medicijn dat helpt om miskramen bij zwangere vrouwen te voorkomen. Ook worden er pillen van gemaakt om menstruatiepijn te verlichten. Door de uitbreiding in Weesp wordt de productie opgeschroeft tot 1,5 miljard tabletten per jaar die worden gedistribueerd naar meer dan 100 landen wereldwijd. Abbott blijft hierdoor de grootste fabrikant van dit medicijn in de wereld.

Innovatieve gezondheidszorg
Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat is blij dat Abbott kiest voor een uitbreiding van de medicijnproductie in Nederland. "Deze investering onderstreept niet alleen de jarenlange relatie tussen Nederland en Abbott, het draagt ook bij aan verdere ontwikkeling van de innovatieve gezondheidszorg in ons land en daarbuiten," aldus Wiebes.

Levensreddend
Volgens de directeur van het bedrijf, Sieneke Bult, is er een toenemende vraag naar dydrogesteron in snelgroeiende landen zoals China, India en Rusland. "Een van de geneesmiddelen die we in Weesp met dydrogesteron produceren is levensreddend. Het heeft al een blijvende impact op het leven van miljoenen vrouwen wereldwijd doordat het hen helpt zwanger te raken en te blijven."

Naast Dydrogesteron produceert Abbott nog twee ander producten in Weesp waaronder een griepvaccin.