Ga naar Content

Slapeloze nachten voor eigenaren afgebrand Hoofddorps restaurant: "Onze droom is tijdelijk weg"

HOOFDDORP Het mediterraanse restaurant was net drie dagen open, toen eigenaar Thijs Koster midden in de nacht een belletje kreeg dat het gebouw in lichterlaaie stond. "Het is natuurlijk ook echt heel verdrietig, we hebben het nog niet eens de kans gehad om het een beetje te kunnen maken."

De schade is enorm. "Je ziet het niet zo goed, want er zit overal roet op de ruiten", laat Thijs zien. "Maar zo zwart als het lijkt, zo zwart is het ook. Het is net als bij een auto: total loss."

Lees ook: Nieuw restaurant verwoest door brand Hoofddorp: "Zuur en verdrietig"

De eigenaren voelen zich verslagen en zijn vol ongeloof. Thijs en zijn compagnon Marius van der Werff hadden hard gewerkt om nog in de zomer open te kunnen gaan. In het pand zat tot voor kort restaurant Vork en Mes van Jonathan Karpathios. "Met dit fantastische weer wilden we zo snel mogelijk open gaan," vertelt Thijs. Ze lopen nu veel mooie zomerdagen mis. "Slapeloze nachten", zegt Thijs. "We proberen de situatie zo goed mogelijk op te lossen."

Schade
Gelukkig zijn de eigenaren verzekerd. De brand ontstond door een technisch mankement in apparatuur in het restaurant. Er wordt nu onderzocht hoe groot de schade is aan de constructie. "De brand was echt heet. We weten nog niet in hoeverre de staalconstructie is aangetast, dat moet nog blijken."

Onduidelijk is dan ook wanneer het restaurant weer open kan. "Ja, die droom is wel even tijdelijk weg", zegt Thijs. De ondernemers zijn vastbesloten om door te gaan.  "Maar kijk om je heen: het is hier prachtig. Dit gaan we niet laten lopen."

Foto: NH Nieuws