Ga naar Content

Sportservicepunt Langedijk vervangt tijdelijk bestuur dorpshuis Uitgeest

24 juli 2018, 18.57 uur · Aangepast 24 juli 2018, 19.35 uur
Door: · Foto: Google maps

UITGEEST Sportservice Langedijk vervangt de komende zes maanden het in mei opgestapte bestuur van Dorpshuis De Zwaan. Daarna moet er een nieuw, vast, bestuur zijn samengesteld.

Om het dorpshuis open te houden, heeft het college besloten om per 30 juli het dagelijks beheer voor een halfjaar over te dragen aan Sportservicepunt Langedijk. De organisatie verzorgt in deze periode de horeca- en verhuuradministratie.

Een locatiemanager was in het verleden verantwoordelijk voor het dagelijks beheer. Hij stopte begin dit jaar met dit werk, waarna het bestuur de taken overnam. Toen ook dat bestuur opstapte, oordeelde de gemeente dat een professionele organisatie beter het beheer op zich kon nemen zodat het nieuwe bestuur niet ook dat erbij zou krijgen.

Sportservicepunt Langedijk - die meerdere zwembaden, sporthallen en theaters in de regio beheert - was volgens de gemeente het meest geschikt om het beheer tijdelijk op zich te nemen.

Voor de start van het nieuwe seizoen wordt voor huurders en vrijwilligers nog een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd met Sportservicepunt Langedijk.