Ga naar Content
Sport

Tadic en Blind bij wedstrijdselectie Ajax

24 juli 2018, 17.19 uur · Aangepast 25 juli 2018, 01.01 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Niels Boersma

AMSTERDAM Nieuwkomers Daley Blind en Dusan Tadic zitten morgen bij de wedstrijdselectie voor het duel van Ajax tegen Sturm Graz. Dat vertelde trainer Erik ten Hag op een persconferentie. Ajax neemt het woensdag om 20.30 uur in de Johan Cruijff ArenA op tegen de Oostenrijkers in de tweede voorronde van Champions League.

Matthijs de Ligt zal opnieuw de aanvoerde zijn van de Amsterdammers. Hij vertelde op de persconferentie blij te zijn met de komst van Blind. "Daley is een goed schakel in het team. Hij heeft ervaring in het buitenland en kan leiding geven", zei De Ligt. De Ligt wilde niet zeggen of de uitslagen van Ajax in de voorronde van de Champions League van belang zijn voor zijn toekomstplannen. "We spelen morgen een heel belangrijke wedstrijd. Dit is een persconferentie over Sturm Graz, niet over de toekomst van Matthijs de Ligt."

Blind en Tadic
Of Blind en Tadic zullen starten is nog de vraag. "Blind is pas vorige week ingestroomd en is nog in de opbouwfase", zei Ten Hag. "Tadic had gisteren zijn eerste baltraining, maar hij is natuurlijk lang door gegaan door het WK, heeft een korte vakantie gehad, maar is fit genoeg om te kunnen spelen", zei Ten Hag over zijn nieuwe spelmaker. "Hij is heel gretig en ambitieus, maar daarom hebben we hem ook gehaald."

Dolberg vraagteken
Het enige vraagteken in de selectie is Kasper Dolberg. De Deen kreeg maandag op de training last een buikspier. 

Minuut stilte
De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint morgenavond met een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-Ajacied en oud-Sturm Graz-speler Heinz Schilcher die deze week op 71-jarige leeftijd overleed.

Nieuwe grasmat
Ajax zal op een nieuwe grasmat spelen. Dat is niet optimaal vindt Ten Hag, ook al omdat de ploeg er na de persconferentie pas voor het eerst op kan trainen. Het dak in de ArenA zal open zijn en vanwege de warmte mogen bezoekers flesjes water meenemen op de tribune.

Lees ook: Standard Luik tegenstander Ajax bij winst op Sturm Graz