Ga naar Content
Sport

Trainingskamp Telstar loopt in de soep

23 juli 2018, 18.44 uur · Aangepast 23 juli 2018, 19.33 uur
Door: · Foto:

VELSEN-ZUID Telstar heeft het trainingskamp van vorige week in Den Helder op het laatste moment geannuleerd. "Eindelijk na jaren konden wij weer op een trainingskamp om het teamproces te versnellen. Vlak daarvoor bekroop ons het gevoel dat het één en ander niet in orde was. Daarop hebben wij besloten het trainingskamp niet door te laten gaan", aldus Telstar-trainer Snoei.

Telstar zou vorige week het Maritiem Toernooi in Den Helder combineren met een trainingskamp. De Witte Leeuwen deden wel mee aan het toernooi, maar gingen na de wedstrijden gewoon weer terug naar Velsen-Zuid.

"Telstar niet professioneel opgesteld"
Mede-organisator Taïeb el Azzouzi was na afloop not amused; "Ik ben heel blij met FC Dordrecht en NEC, maar ik vind dat Telstar zich nou niet echt professioneel heeft opgesteld. Dat is geen sneer na, maar het hotel was niet goed genoeg, de accomodatie was niet goed genoeg, ze hebben een klerezooi achtergelaten in de kleedkamer dat wil je niet weten, we zijn ballen kwijt die we ze geleend hebben. Daar mogen wij best wat van zeggen, ik vind het echt schandalig", aldus El Azzouzi op LOS Radio.

'Schandalige hotelaccomodatie'
Mike Snoei weerlegt die woorden."Het is heel triest dat het trainingskamp niet doorging. Allereerst voor Telstar, maar ook voor meneer El Azzouzi. Daar was hij behoorlijk gefrustreerd over. Een beetje zelfreflectie van meneer El Azzouzi en een stukje frustratie wegnemen zou aardig op zijn plaats zijn. Het was schandalig in welke hotel-accomodatie hij ons wilde zetten. Ook heeft hij ons niets verteld over het sproeiverbod op de nabijgelegen kunstgrasvelden. Wij hebben begrip voor zo'n verbod, maar dat moet je dan wel even vermelden. De accomodatie waar wij voetbalden was prima geregeld door de organisatie. Ik heb gewoon professioneel gehandeld in samenspraak met de technische staf", aldus Snoei. 

Excuses voor kleedkamer
De Telstar-trainer laat wel weten dat hij baalt van de slecht achtergelaten kleedkamer door Telstar. "Dat hoort niet en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden, want wij moeten de boel wel netjes achterlaten", zei Snoei.   

El Azzouzi wacht op antwoord
Taïëb el Azzouzi laat weten dat hij achter zijn woorden staat, maar wilde verder (nog) niet reageren. Wel zei hij dat er een mail is gestuurd naar Telstar en dat hij op de reactie van de club uit Velsen-Zuid wacht.