Ga naar Content
Sport

Dusan Tadic maakt indruk op eerste training bij Ajax

23 juli 2018, 16.39 uur · Aangepast 23 juli 2018, 19.05 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Action Images

AMSTERDAM Dusan Tadic heeft maandag voor het eerst met de groep meegetraind bij Ajax. Volgens de club maakte hij meteen indruk. "De ervaren Servische aanwinst liet zich meteen gelden tijdens de oefeningen en coachte zijn medespelers waar nodig", is op de clubsite te lezen.

Het Nederlands blijkt Tadic nog niet verleerd te zijn, want hij coachte in het Nederlands. Voordat de 29-jarige voetballer naar de Premier League verhuisde speelde hij bij FC Twente en FC Groningen. Tadic kwam deze zomer over van Southampton en kreeg na het WK nog even vrij voor hij zich bij Ajax moest melden.

Het is nog niet bekend of Tadic er woensdag al bij is in de Johan Cruijff ArenA als Ajax in de tweede voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz speelt. Die wedstrijd begint om 20.30 uur.

50 procent
"Ik heb drie weken vakantie gehad", zei de Serviër na zijn eerste training in Amsterdam. "Ik had dat nodig. Ik was moe en leeg na een seizoen zonder winterstop en een WK. Ik ben nu 50 procent, maar zal er staan als de coach mij nodig heeft."

Champions League belangrijk
De kans op voetballen in de Champions League was voor Tadic een belangrijke reden om Southampton en de Premier League te verlaten voor Ajax. "Ik heb alleen nog maar in de Europa League gespeeld. Champions League spelen, kampioen worden en jonge spelers beter maken. Dat zijn hier mijn doelen", weet de aanvaller die enige verbazing wekte met een terugkeer naar de eredivisie.

"Volgende week klaar"
De 29-jarige Tadic beseft dat de tegenstanders van Ajax in de competitie van ander kaliber zijn dan Manchester City, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur en Arsenal. "Ik had verschillende opties en hoefde ook niet weg bij Southampton", vertelt de oud-speler van FC Groningen en FC Twente. "Maar Ajax heeft mij het juiste gevoel gegeven. Ik ben ook altijd fan van deze club geweest. Als ik PlayStation speelde, dan was Cruijff mijn trainer. Ajax behoort tot de tien grootste clubs van de wereld. Iedereen kent Ajax. Ik krijg kippenvel als ik denk aan alle grote spelers die hier hebben gespeeld. De aanwezigheid van Marc Overmars, Erik ten Hag, Alfred Schreuder en Henk Veldmate was ook belangrijk voor me.

"Normaal heeft een voetballer een maand nodig om fit te worden. Maar ik denk dat ik volgende week al klaar kan zijn om tegen Sturm Graz te beginnen."

Lees ook: Standard Luik tegenstander Ajax bij winst op Sturm Graz