Ga naar Content
Sport

Sigma Olomouc tegenstander van AZ bij winst op FC Kairat

23 juli 2018, 15.51 uur · Aangepast 23 juli 2018, 16.24 uur
Door: · Foto: Pro Shots /

NYON Als AZ in twee wedstrijden afrekent met FC Kairat uit Kazachstan dan wordt het Tsjechische Sigma Olomouc de tegenstander in de derde voorronde van de Europa League. Die wedstrijden staan gepland voor 9 en 16 augustus.

AZ moet dus eerst nog winnen van FC Kairat uit Kazachstan. De competitie in Kazachstan loopt op zijn eind, met 12 augustus als laatste wedstrijddag. FC Kairat Almaty staat momenteel op de tweede plaats in de Kazachse Premier League. Afgelopen zondag kon de club het gat met koploper Astana FK verkleinen tot drie punten, maar de ploeg verloor met 2-1 van de nummer vier FC Ordabasy. Met één wedstrijd minder gespeeld en een gat van zes punten strijdt FC Kairat met Astana om de titel.

FC Kairat - AZ begint donderdag om 17.00 uur Nederlandse tijd. Aliyar Aghayev uit Azerbeidzjan fluit het Europa League-duel. De arbiter wordt geassisteerd door zijn landgenoten Zeynal Zeynalov en Rza Mammadov. De return is op 2 augustus om 20.45 uur in Alkmaar.

Ajax
Als Ajax in de tweede voorronde van de Champions League verliest van Sturm Graz, dan stromen de Amsterdammers door naar de derde voorronde van de Europa League. Tegenstander wordt Dundalk of AEK Larnaca.