Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

West-Friese gemeenten verbieden verkoop woningen voor arbeidsmigranten

23 juli 2018, 15.49 uur · Aangepast 23 juli 2018, 16.50 uur · Foto: ANP/Koen Suyk

WEST-FRIESLAND De West-Friese gemeenten Stedebroec, Enkhuizen en Drechterland staan niet toe dat uitzendbureaus koopwoningen opkopen om daar arbeidsmigranten in te huisvesten.

In een reactie op vragen van mediapartner WEEFF over de toenemende verkoop van huizen aan bedrijven zegt woordvoerster Kristel van der Pouw Kraan: "Het uitgangspunt in deze gemeente is dat we reguliere woningen beschikbaar willen houden voor de reguliere woningmarkt en het gebruik als woning voor één huishouden."

"Het afwijkend gebruik ten behoeve van logies wordt niet toegestaan. De gemeente biedt in het buitengebied voldoende ruimte voor de huisvesting van tijdelijke medewerkers bij de bedrijven zelf, wanneer deze de noodzaak hiervoor kunnen aantonen", vervolgt ze.

Hard optreden
Ook de gemeente Medemblik gaat maatregelen nemen om deze praktijken tegen te gaan. Eerder liet de gemeente Medemblik al weten hard te zullen optreden tegen overlast door arbeidsmigranten die in huizen wonen die zijn aangekocht door bijvoorbeeld uitzendbureaus. Vooral in Andijk en Wervershoof is dit het geval.