Ga naar Content
Sport

Standard Luik tegenstander Ajax bij winst op Sturm Graz

23 juli 2018, 14.13 uur · Aangepast 23 juli 2018, 18.20 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Toin Damen

NYON Als Ajax in de tweede voorronde van de Champions League het tweeluik tegen Sturm Graz wint, wordt het Blegische Standard luik de volgende tegenstander. Dat is de uitslag van de loting van de derde voorronde die vanmiddag plaats vond in Nyon.

De duels in de derde ronde worden gespeeld op 7/8 en 14 augustus. Ajax start met een uitduel. Ajax en Standard speelden in het seizoen 2016-2017 in de groepsfase van de Europa League voor het laatst tegen elkaar. Ajax won toen thuis met 1-0 en uit werd het 1-1.

Mocht Ajax winnen van Standard dan volgen de play-offs voor een plaats in de groepsfase. De loting daarvan vindt plaats op maandag 6 augustus.

Stadard Luik verloor gisteren de strijd om de Belgische Supercup met 2-1 van Club Brugge. 

Bij verlies
Als Ajax in de tweede voorronde van de Champions League verliest van Sturm Graz, dan stromen de Amsterdammers door naar de derde voorronde van de Europa League. Tegenstander wordt dan de winnaar van het duel tussen het Schotse Dundalk en AEK Larnaca uit Cyprus. Mocht dit het scenario worden dan speelt Ajax eerst thuis op 9 augustus, een week later volgt de return.