Ga naar Content

Adam Maher traint mee bij AZ: "Ik hou alle opties open"

WIJDEWORMER Een oude bekende maandagochtend op het trainingsveld van AZ. Adam Maher zit zonder club en houdt bij de Alkmaarders zijn conditie op peil. "Ik heb met Max Huiberts gesproken of ik mee mocht trainen en dat vond hij goed."

Maher traint deze week mee met Jong AZ en vanaf volgende week staat de 25-jarige spelverdeler op het veld met de selectie van John van den Brom. "Na de vakantie heb ik voor mezelf getraind, uiteindelijk wil je toch bij een club trainen."

PSV en Twente
Maher speelde vanaf 2004 in de jeugd van AZ en debuteerde in het eerste in 2010. In 2013 beleefde hij zijn hoogtepunt met de bekerwinst. Daarna vertrok de technische middenvelder naar PSV, waar hij op een dood spoor raakte. Hij werd in het seizoen 2016-2017 verhuurd aan het Turkse Osmanlispor. In januari 2018 ontbond PSV zijn contract, waarna hij een half jaar bij FC Twente speelde onder trainer Gertjan Verbeek, die hij nog kende uit zijn tijd bij AZ. 

"Er was afgelopen tijd veel belangstelling, maar het juiste gevoel was er niet. Ik wil nu bij AZ trainen en dan afwachten. Alle opties staan open." Vertelt de Diemenaar op het trainingscomplex in Wijdewormer.

Terugkeer
Over een comeback bij de Alkmaarse club wil Maher het nog niet hebben, al kan hij zijn lach niet onderdrukken. "Ik heb hier altijd een goed gevoel gehad en ik kan hier nu lekker trainen. Nu dus trainen en daarna zien we het wel."

Foto: Pro Shots/Joep Leenen