Ga naar Content
Noord-Holland

Gek van de hitte? Hier kun je afkoelen!

23 juli 2018, 15.20 uur · Aangepast 23 juli 2018, 16.02 uur
Door: · Foto: Wikimedia/SnowPlanet/Shutterstock

NOORD-HOLLAND De hitte houdt de komende dagen nog wel aan. Sterker nog; het wordt alleen maar warmer. Voor wie nu al loopt te puffen, zet NH Nieuws vijf plekken op een rij waar je een beetje af kunt koelen.

  • Dekking zoeken in een bunker
    Als je het nuttige met het aangename wil verenigen is een bezoekje aan een bunker brengen wellicht een goed idee. Helaas zijn niet alle bunkers dagelijks open voor publiek. Toch zijn er genoeg plekken waar bezoekers kunnen schuilen voor de warmte, waaronder op het forteiland Pampus. Het vaartochtje ernaartoe biedt bovendien een koel briesje en een mooi uitzicht op het IJmeer.

  • Skiën in SnowPlanet
    Wil je echt het andere uiterste, dan kun je je vertier zoeken in de sneeuw van Velsen-Zuid. Voor skiërs en snowboard-liefhebbers is SnowPlanet ook de komende dagen gewoon geopend, van 09.00 tot 22.00 uur.
     
  • Vluchten naar de kust
    Rondom de kust staat wat meer wind, waardoor het de komende dagen daar naar verwachting enkele graden minder warm zal zijn. Bovendien zorgt een verkoelende duik in de zee voor een minder heet hoofd. Wel moet er rekening gehouden worden met eventuele files. Zoals wijkagent Bas Boomars eerder zei: "Met de fiets is het sneller naar het strand." 

  • Fonteintje pakken?
    In Naarden moesten ze erom strijden: daar is de fontein in het Rembrandtpark na vijftig jaar onlangs weer teruggekeerd. Maar vooral mensen die vlakbij een fontein wonen waar je doorheen kunt rennen, zoals bij het Haarlemmerplein in Amsterdam, profiteren momenteel. 

  • De walk-in koelkast
    Wie niet te ver van huis wil, kan ook gewoon de Noord-Hollandse supermarkt Dirk van den Broek induiken. Daar is doorgaans een grote koeling, waar je letterlijk doorheen kunt lopen.