Ga naar Content

Ooggetuige bootbrand Alkmaar: "Schipper zat onder de vlammen"

ALKMAAR Bij de brand op het plezierjacht vanmorgen op het Luttik Oudorp is de schipper gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Dankzij het snelle optreden van omstanders is erger voorkomen.

Een steekvlam ging vooraf aan de brand, volgens een van de getuigen. Het ging fout bij werkzaamheden aan de boot: binnen de kortste keren stond het vaartuig in lichterlaaie. "De schipper is eruit gevlogen," zegt Jacques. Nel, die pal aan de aanlegplaats van het jacht woont, zag dat. "Hij zat helemaal onder de vlammen, en toen schreeuwde hij 'help, help!'"

Lees ook: Brand op boot in centrum van Alkmaar

De buurtbewoners kwamen snel in actie, vertelt bovenbuurvrouw Kim van Weering. "We hebben hem kunnen helpen, en de buurman heeft hem onder de douche gezet. De vrouw van de schipper had geen schoenen, dus zij heeft nu mijn slippers aan. We hebben hun horloge gevonden en die meegegeven. We zijn allemaal in de weer geweest."

De man is meegenomen naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Daar zal hij worden behandeld aan brandwonden in zijn gezicht en op zijn borst. De hondjes van het schippersstel worden vanavond opgevangen door de havenmeester.

Foto: NH Nieuws