Ga naar Content

Friday bezorgt AZ de overwinning in Waregem

WAREGEM AZ heeft zondagmiddag gewonnen van Zulte Waregem. Fred Friday was na ruim een uur de maker van het enige doelpunt: 0-1.

Friday laat daarmee opnieuw zien in vorm te zijn. De treffer van de spits betekende al zijn zesde in deze voorbereiding. "Ik denk dat een goede goal was. Ik ben blij, maar het belangrijkste is de overwinning."

In België wist AZ echter niet te overtuigen. Vooral in de slotfase had Zulte Waregem behoorlijk wat kansen op de gelijkmaker, maar Marco Bizot hield zijn doel schoon. Trainer John van den Brom zag dat ook: "Ik kijk nooit naar het resultaat. Dit is niet genoeg om donderdag dusdanig voor de dag te komen om Europees te overleven. Dit was de minste wedstrijd die we gespeeld hebben."

AZ won eerder oefenwedstrijden van Lokeren (2-0) en Panathinaikos (2-0). Donderdag spelen de Alkmaarders in de tweede voorronde van de Europa League tegen FC Kairat Almaty. De eerste wedstrijd in Kazachstan is de verste ooit voor de Noord-Hollanders. Donderdag 2 augustus is de return in het AFAS Stadion.

Op zondag 12 augustus begint de ploeg van Van den Brom in de eredivisie tegen NAC Breda.