Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Bewoners serviceflats Woningstichting Naarden woedend over verbod scootmobiel

21 juli 2018, 18.49 uur · Aangepast 21 juli 2018, 21.44 uur

NAARDEN Bij bewoners van serviceflats van Woningstichting Naarden heerst boosheid en onbegrip over de maatregel van de woningcorporatie om scootmobielen te verbannen uit al haar complexen. Het gaat om snelle exemplaren die ook op de openbare weg worden gebruikt.

Gerard Siekmans heeft een scootmobiel en woont in wooncomplex Het Ravelijn. Hij snapt niets van de maatregel en voelt zich gedupeerd. "Ik ben invalide en chronisch ziek. Ik ben afhankelijk van mijn scootmobiel, zonder kom ik nergens. Straks eindig ik achter de geraniums en kan ik helemaal geen boodschappen meer doen. Ik moet dan helemaal lopend naar beneden toe, dat is onbegonnen werk", zegt hij tegen NH Nieuws.

Lees ook: Woningstichting Naarden wil snelle scootmobielen verbannen na dodelijk ongeluk

Siekmans krijgt bijval van andere bewoners van de drie serviceflats van Woningstichting Naarden. Ook het voorstel van de stichting om dan maar een tweede scootmobiel voor binnen aan te schaffen met beneden een overstapplaats, vinden zij belachelijk, te kostbaar en dus onrealistisch.

Directe aanleiding voor de maatregel is een dodelijk ongeval begin dit jaar. Een 86-jarige man reed vanuit de hal van serviceflat De Flank in Naarden met zijn scootmobiel door een glazen ruit en stortte van de eerste verdieping naar beneden. Dat overleefde hij niet.

Lees ook: Man (86) rijdt met scootmobiel door raam eerste etage verzorgingstehuis Naarden

Inmiddels heeft de woonstichting daar ijzeren balken geplaatst zodat zo'n ongeluk niet nog een keer kan gebeuren. Met bewoners wil de woonstichting nog zoeken naar andere alternatieven, alvorens het verbod definitief ingaat.

NH Nieuws