Ga naar Content

Ashley (23) schrijft boek over haar leven: “Ik werd zo gepest dat ik uit het leven wilde stappen”

NIBBIXWOUD Tijdens haar schooltijd werd Ashley Medze (23) zo erg gepest dat ze uit het leven wilde stappen. Na haar depressie afgelopen jaar, besluit ze om haar verhaal op te schrijven en uit te brengen in een boek.

"Ik hoop er mensen mee te kunnen helpen. Er moet meer aandacht worden besteed aan pesten", zegt Ashley tegen NH Nieuws. Toen ze tien jaar was verhuisde ze vanuit Gelderland naar Nibbixwoud.

Vanaf de basisschool wordt ze al gepest. "Mijn hel begon eigenlijk echt op het voortgezet onderwijs en die levenslange straf heb ik vier jaar lang moeten uitzitten". Ook haar oudere zus werd gepest en kwam een periode thuis te zitten. "Dat wilde ik niet. Ik ging kosten wat het kost altijd naar school toe."

Niet meer leven
Het pesten loopt zo erg uit de hand, dat Ashley uit het leven wil stappen. De grote houvast om toch door te gaan, was haar moeder. "Als ik bij het spoor stond en mijzelf dan afvroeg, voor wie doe ik het nog? Dan was dat voor mijn moeder."

"Op het juiste spoor" 
Begin dit jaar doet Ashley mee met het Hoornse project 'Back on Track' en dat brengt haar veel goeds: "Ik sta een stuk sterker in mijn schoenen. Dat is ook het moment geweest dat ik heb besloten mijn verhaal op te schrijven".

Deze week is het boek van Ashley 'Op het juiste spoor' uitgebracht waarin ze openhartig schrijft over alles wat ze heeft meegemaakt. Met haar boek heeft ze een duidelijk doel voor ogen: "Meer aandacht voor pesten. Ik hoop dat jongeren twee keer nadenken voordat ze eraan beginnen." 

Foto: NH Nieuws / Chantal Bos