FC Volendam sluit open dag af met nederlaag

VOLENDAM FC Volendam heeft de open dag vrijdagavond afgesloten met een 2-1 nederlaag in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC. Voor krap duizend toeschouwers in het Kras Stadion scoorde Stijn Meijer twee keer. Paul Kok kopte op slag van rust de gelijkmaker tegen de touwen.

Trainer Misha Salden begon het duel met Jordi van Stappershoef onder de lat en Anthony Berenstein opnieuw als aanvallende middenvelder. Kevin Visser was deze week niet helemaal lekker en bleef langs de kant.

In balbezit speelden de Volendammers heel aardig, maar aanvankelijk leverde dat geen kansen op. De 0-1 was in dat opzicht geen verrassing. Meijer rondde een voorzet van Niek Vossebelt met het hoofd af. Gedurende de wedstrijd werd de ploeg van Salden toch een aantal keer gevaarlijk. Een kansrijk schot van Berenstein werd geblokt en Mohamed Betti schoot rakelings naast. Linksback Kok sloeg in de 45ste minuut wèl toe: bij de tweede paal knikte hij de vrije trap van Joey Veerman tegendraads in het doel.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. De tweede helft was nog geen vijf minuten onderweg of Almere kwam voor de tweede keer op voorsprong. Op randje buitenspel tikte opnieuw Meijer de bal langs Van Stappershoef. In een af en toe stevig duel waren er ook na rust nog kansen voor Berenstein, Doodeman, Kok en de ingevallen Teije ten Den. De gelijkmaker bleef echter uit.

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef; Betti (75. Baly), Tol, Klinkenberg (75. A. Plat), Kok (72. Evers); Veerman, Berenstein (75. Runderkamp), G. Vlak (75. J. Vlak); Doodeman (75. Kaars), Stroo (75. Ten Den) en Antwi