Noord-Holland

NL
V

Omwonenden geschrokken na dodelijk ongeluk: "Je steekt hier zelf ook over"

20 juli 2018, 22.06 uur

ZAANDAM Omwonenden zijn geschokt, na het dodelijke ongeluk gisteren op een kruispunt in Zaandam. Bij dit ongeluk kwam een 79-jarige man uit Zaandam tijdens het oversteken om het leven.

Het slachtoffer kwam vermoedelijk uit de richting Oud Zaenden en fietste rond 19.55 op de Havenstraat. Op de kruising met de Provincialeweg werd hij geschept door een auto die vanuit de richting van de Den Uylweg kwam en richting het centrum reed. "Ik kam na mijn werk aangereden, toen ik tumult zag", vertelt een omwonende aan NH Nieuws. "Het zag er vrij tragisch uit."

Lees ook: Omgekomen fietser is 79-jarige Zaandammer

Een andere buurtbewoner is erg geschrokken van het ongeval. "Je denkt dan toch: 'je steekt hier zelf ook over'", uit zij haar bezorgdheid. Zij heeft al vaker gevaarlijke situaties op het desbetreffende kruispunt gezien.

Het ambulancepersoneel heeft gisteravond nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. De bestuurder van de auto, een 55-jarige Amsterdammer, kreeg glassplinters in z'n gezicht. Hij is op de plek van het ongeluk behandeld door ambulancebroeders.

Inter Visual Studio/Sam de Joode