Noord-Holland

NL
V

Kermis Hippolytushoef gaat toch door, maar zonder botsauto's

20 juli 2018, 21.00 uur

HIPPOLYTUSHOEF De jaarlijkse kermis van Hippolytushoef gaat toch door. Na een maandenlange slepende discussie over de plaats van de botsauto's, hebben de kermisexploitanten vandaag de knoop doorgehakt, zodat het traditionele feest voor de dorpsbewoners behouden blijft. En de botsauto's blijven weg.

Bakker Edwin Bellis is dolblij dat de kermis toch doorgaat. Hij bakt ieder jaar de traditionele tulen, witte bollen die met boter en ham worden gegeten. Hij moet er niet aan denken dat de kermis weg zou blijven. "Kermis, bier en tulen zijn een eeuwenoude traditie in het dorp."

Lees ook: Vergunning verleend voor kermis zonder botsauto's

Dat er na 25 jaar geen botsauto's op kermis staan heeft te maken met verscherpte veiligheidsregels van de gemeente. De populairste attractie zou te dicht op de bebouwing staan. Ondanks meerdere verzoeken van de gemeente wil de exploitant niet naar een andere plek. Ook de kermisbond BOVAK is het op het laatste moment niet gelukt een oplossing voor de botsauto's te vinden.

Lees ook: Kermis Hippolytushoef toch van start

De kermis in Hippolytushoef begint volgende week donderdag 26 juli, maar niet voordat bakker Edwin Bellis vanuit zijn bakkerij heeft geroepen: "De tulen benne gaar!"