Ga naar Content

Beroemd Monet-huis te koop: "Het heeft ons heel veel goede tijden gebracht"

ZAANDAM Monet zag er in 1871 al de schoonheid van in en legde het vast op doek: Het Blauwe Huis in Zaandam. Het inmiddels wereldberoemde pand wordt bewoond door de familie Engel, maar zij hebben het nu te koop gezet.

"We hebben hier vijftien jaar gewoond, met heel veel plezier en liefde. Onze hele ziel en zaligheid zit wel in dit huis, maar we zijn toe aan iets nieuws", vertelt Pascale Engel.

Maar niet alleen aan de buitenkant ziet het huis aan de Hogendijk er schilderachtig uit. "Van binnen heeft het ook absoluut de uitstraling die het van buiten heeft, we hebben de glas-in-lood-ramen nog. Alle deuren zijn nog de originele deuren. De schuifdeuren zijn nog werkzaam en origineel. Dat geeft het huis de sfeer die het al 300 jaar heeft."

Museumstuk
Veel toeristen komen speciaal naar dit beroemde huis toe. Onlangs liet Pascale het huis zien aan een Roemeense toeriste, die dacht dat Het Blauwe Huis een museum is.  "Dus ze kwam even binnen en ik heb met haar thee zitten drinken, en we hebben echt een uur aan tafel zitten kletsen."

Met een beetje pijn in het hart verkoopt de familie het huis. "Ik zou echt heel graag willen dat hier mensen komen, die hier met evenveel liefde voor oude huizen kunnen wonen. Het heeft ons heel veel goede tijden gebracht."

Foto: