Start van hoofdcontent

ANDIJK

nl

Dorpsraad uit zorgen over drempels Andijk: "Probleem wordt verplaatst"

20 juli 2018, 20.12 uur · Aangepast 21 juli 2018, 00.18 uur

ANDIJK De kruising tussen de Gedeputeerde Laanweg en Kadijkweg is met de komst van drempels een stuk veiliger geworden, meldt het Hoogheemraadschap. Daardoor krijgen de andere kruispunten aan de weg in het najaar dezelfde inrichting. Echter maakt dorpsraad Andijk zich zorgen dat het probleem zich zal verleggen.

"Het vrachtverkeer heeft er veel last van en gaan de weg mijden, met als gevolg dat ze dwars door het dorp zullen rijden over de Kleingouw", zegt Wim Floor, bestuurslid van dorpsraad Andijk. Kleingouw is de verbindingsweg tussen Andijk-West en Andijk-Oost. Het is een weg waar veel fietsers gebruik van maken en ook schoolgaande kinderen. "Als er nog meer hobbels komen, dan komen ze waarschijnlijk wel over de Kleingouw heen", zegt een buurtbewoner.

Maatregelen
In polder Het Grootslag zijn de afgelopen jaren ernstige verkeersongevallen gebeurd. In 2017 is de verkeerssituatie besproken met bewoners van Het Grootslag waardoor er nu diverse maatregelen worden genomen. Daarbij wordt ook gekeken naar het reguleren van de verkeersstromen. Het hoogheemraadschap is in gesprek met de provincie om het gebruik van de N302 aantrekkelijker te maken, zodat weggebruikers meer gebruik maken van de weg.

Lees ook: Aanpak van gevaarlijk kruispunt duurt te lang: bewoners willen actie

Vanaf september starten de werkzaamheden aan de kruispunten Gedeputeerde Laanweg met de Gerrit de Vriesweg en de Kleiakkers. "We zorgen ervoor dat de kruispunten beter zichtbaar worden door het aanbrengen van verticale elementen in de vorm van struiken (red. bomen) en besteden we extra aandacht aan het maaien van het gras bij de kruispunten. Ook zal er extra bebording komen", laat Hoogheemraadschap in een reactie weten. In 2019 wordt er gekeken of de maatregelen effect hebben gehad.

NH Nieuws / Chantal Bos