Ga naar Content

Passagiers blij ondanks drukte op Schiphol: "Ik hoop alleen niet dat ze allemaal naar Ibiza gaan"

SCHIPHOL Nu ook Noord-Nederland vakantie heeft, kunnen de drukke dagen op Schiphol beginnen. Er staan vandaag rijen bij incheckbalies en de paspoortcontrole. Het gaat nu nog om 'normale drukte', maar deze zomer kan het nog veel drukker gaan worden.

"Volgens mij zijn er meer mensen op het idee gekomen om op reis te gaan", lacht een reiziger. Samen met zijn familie staat hij in de rij bij de incheckbalies. Deze zomer verwacht Schiphol dagelijks gemiddeld 220.000 passagiers, de drukste dag wordt maandag 30 juli, met maar liefst 233.000 mensen.  "Ik heb me er niet mentaal op voorbereid, maar ik zal het er mee moeten doen", reageert een meisje. 

Lees ook: Schiphol Vandaag: Zomervakantie begint, grote drukte verwacht

Schiphol raadt aan om op dit soort piekdagen inderdaad op tijd te komen: twee uur voor Europese vluchten en drie uur voor intercontinentale vluchten. Veel reizigers blijken te hebben geluisterd. De langste rijen staan voor de incheckbalies die nog niet open zijn. "We moeten wachten tot we mogen inchecken, we waren hier bijna vier uur van tevoren", reageert een vrouw die met haar gezin in de rij staat. 

Gewoon genieten
De grote drukte wordt deze zomer een grote uitdaging. De Koninklijke Marechaussee heeft niet genoeg personeel voor de paspoortcontroles op de luchthaven. De reizigers blijven er vandaag in ieder geval rustig onder. "Ach, het hoort bij de vakantie hè?", beredeneert een vrouw. "Zo denk ik altijd maar. Dat zouden meer mensen moeten doen. Alvast genieten." Een andere passagier grapt: "Gezelilg met z'n allen op vakantie. Ik hoop alleen niet dat ze allemaal naar Ibiza gaan."