Ga naar Content
Sport

Ajax verliest van Walsall FC

20 juli 2018, 00.36 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Lars Smook

AMSTERDAM Ajax heeft de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen ook niet kunnen winnen. Walsall FC, dat uitkomt op het derde niveau in Engeland, was met 2-0 te sterk voor de Amsterdammers. Ajax speelde niet met het sterkste team. Eerder op de dag trad een andere deel van de selectie aan tegen het naar de Premier League gepromoveerde Wolverhampton Wanderers. Die wedstrijd eindigde in 1-1.

Tegen Walsall had nieuweling Zakaria Labyad een basisplaats, net als onder anderen Siem de Jong (aanvoerder) en Kasper Dolberg. Spits Andy Cook nam beide doelpunten van Walsall voor zijn rekening.

Ajax speelt woensdag in de tweede voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz. Een week later is de return in Oostenrijk. Zaterdag 11 augustus is de eerste competitiewedstrijd voor het team van trainer Erik ten Hag, thuis tegen Heracles.

In de voorbereiding op het seizoen behaalde Ajax op de wat sterkere tegenstanders geen overwinning. De duels met Anderlecht (1-3), het Deense FC Nordsjælland (1-3) en Walsall (0-2) gingen verloren. De confrontatie met FCSB uit Boekarest eindigde onbeslist: 1-1.