Ga naar Content

Botanisch park 'Eden Holland' stap dichterbij

19 juli 2018, 15.27 uur · Aangepast 19 juli 2018, 16.03 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ALMERE De provincie Flevoland en de gemeente Almere gaan 10 miljoen euro beschikbaar stellen voor het project 'Eden Holland'. Het botanische park, een variant van de botanische tuin in het Engelse Cornwall, komt te liggen bij het nooit afgebouwde Kasteel Almere.

Het icoon van Eden is een spectaculaire kas, omgeven door belevingstuinen en een ontdekkingsbos. In deze kas worden bezoekers zich bewust van het belang van duurzaam handelen. Zo komt er in de kas een regenwoud met als thema biodiversiteit. Andere thema’s zijn onder meer voeding en gezondheid, klimaatverandering, energietransitie en circulariteit.

Ontdekkingsreis
Tijdens de ontdekkingsreis door het park en de kas beleven bezoekers wat de natuur te bieden heeft. 'Eden Holland' wil zo de bezoekers op een positieve manier betrekken bij de duurzaamheidsvraagstukken. Het concept is gebaseerd op het succesvolle 'Eden' project in het Engelse Cornwall, dat jaarlijks één miljoen bezoekers trekt en sinds 2001 meer dan 2 miljard euro heeft gegenereerd aan de lokale economie.

400.000 bezoekers
De locatie ten zuidoosten van de A6, nabij het kasteel, biedt alle mogelijkheden om het concept 'Eden Holland' te realiseren zoals de initiatiefnemer het voor ogen heeft. De plek biedt de mogelijkheid om in fases te bouwen en om bij gebleken succes verder uit te breiden.

'Eden Holland' denkt zo’n 400.000 bezoekers per jaar te krijgen. Met het project zullen 75 arbeidsplaatsen, 200 stageplaatsen voor het beroepsonderwijs en 50 leerwerkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden gerealiseerd. De komende tijd wordt het plan verder uitgewerkt.

Foto: Shutterstock