Ga naar Content

Hoogste percentage WW-uitkeringen in gemeente Ouder-Amstel

19 juli 2018, 11.30 uur · Aangepast 19 juli 2018, 18.30 uur
Door: · Foto: Shutterstock

OUDER-AMSTEL De gemeente Ouder-Amstel heeft landelijk met 4,4 procent het hoogste percentage werkloosheidsuitkeringen (WW) per aantal werkende inwoners, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Gemiddeld is het aantal WW-uitkeringen flink gedaald en hebben op dit moment bijna 8,8 miljoen mensen betaald werk. 

Van alle gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam worden er in Edam-Volendam de minste WW-uitkeringen verstrekt: slechts 1,9 procent van de beroepsbevolking. 

Een jaar geleden lag het percentage WW-uitkeringen in de regio nog een stuk hoger. Toen waren voornamelijk Almere en Lelystad de uitschieters met 5 procent aan WW-uitkeringen. Inmiddels is dat in beide gemeentes met gemiddeld 1 procent afgenomen. In juni 2017 was Edam-Volendam eveneens de gemeente met het laagste percentage WW-uitkeringen.

Meer werk in de bouw
Volgens een rapport van het UWV heeft de meeste afname van WW-uitkeringen in de Metropoolregio plaatsgevonden in de bouwsector. Sinds juni 2017 is het aantal uitkeringen gedaald met bijna 40 procent. Ook in de gezondheidszorg, welzijn en cultuursector hebben veel mensen een baan gevonden en hebben geen WW-uitkering meer. In die sectoren was er een daling van 25 procent.