Noord-Holland

OM wil langdurig tbs voor 20-jarige potloodventer uit Enkhuizen

19 juli 2018, 12.45 uur · Aangepast 19 juli 2018, 13.00 uur

Shutterstock
Shutterstock

ALKMAAR - ALKMAAR Een 20-jarige Enkhuizer, die vorig jaar twee vrouwen lastigviel in Bovenkarspel en Obdam, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt langdurig een tbs-behandeling ondergaan.

Ook moet hij twee jaar de cel in, meldt het Noordhollands Dagblad. K. koos in beide gevallen recreatiegebieden uit om toe te slaan. De eerste keer in het Streekbos in Bovenkarspel en de tweede keer in De Weelen bij Obdam. Zijn eerste slachtoffer was een 19-jarige vrouw uit Enkhuizen. Hij greep haar in haar schaamstreek en duwde haar de bosjes in. Door het felle verzet van de vrouw werd erger voorkomen. 

Lees ook: Potloodventer jaagt vrouwen stuipen op lijf in bos: "Smerig"

Het tweede slachtoffer van K. was een 65-jarige vrouw uit Koggenland. Tijdens het uitlaten van haar hond werd ze van achteren door K. gegrepen, waarna hij haar rok en onderbroek naar beneden trok. Nadat de vrouw gilde en een getuige K. had gezien, ging hij er snel vandoor. 

K. kreeg volgens het OM een kick van masturberen in het openbaar. Eerder deed hij dit namelijk ook al in zijn eigen woonplaats, in de trein tussen Enkhuizen en Hoorn. 

Toerekeningsvatbaar
In de rechtbank werd duidelijk dat K. minder toerekeningsvatbaar is, maar desondanks staat vast dat de man tot zijn aanvallen kwam door seksuele gevoelens. Uiteindelijk viel K. door dna-bewijs door de mand. 

De uitspraak is over twee weken.