Ga naar Content
Noord-Holland

Op deze plekken in Noord-Holland kun je over twee jaar waterstof tanken

18 juli 2018, 23.01 uur
Door: · Foto: ANP/Bas Czerwinski

AMSTERDAM Over twee jaar kunnen automobilisten op vijf plekken in Noord-Holland waterstof tanken. Van die vijf waterstofstations moeten er vier in Amsterdam en één in Hoofddorp komen.

Dat laat een woordvoerder van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) aan NH Nieuws weten. Op dit moment telt Nederland drie waterstofstations. Daarvan staat er één in de Randstad (Rhoon). De andere twee staan in Arnhem en Helmond. 

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Nederland in 2020 veertien waterstofstations heeft, maar dankzij een Europese subsidie van twee miljoen euro is die ambitie bijgesteld naar zestien stations. Behalve in eerder genoemde plaatsen komen die in Breda, Den Haag, Groningen, Pesse (Drenthe), Rotterdam en Utrecht. 

Snelladers
Met het geld uit Brussel worden de komende twee jaar bovendien ook 46 extra snelladers voor elektrische voertuigen geplaatst. Daarvan telt Nederland er inmiddels ruim 900. 

Volgens de staatssecretaris verstevigen de investeringen de koppositie die België en Nederland al hebben op het gebied van duurzaam vervoer. "Je schone voertuig van energie voorzien zou net zo simpel moeten zijn als het opladen van je telefoon, ook als je langere afstanden rijdt en daarbij de grens over rijdt. Deze projecten brengen dat weer een stap dichterbij."