Vermiste zwaan Zeus meldt zich weer bij Heemsteedse Ingrid: "Het liefst zet ik nu de sloot af"

HEEMSTEDE - De Heemsteedse zwanenknuffelaar Ingrid van Gelder is door het dolle. Twee weken geleden was zwaan Zeus - haar oogappel met wie ze al 28 jaar een innige band heeft - plotseling nergens meer te bekennen, maar vanochtend dook haar 'witte maatje' uit het niets weer op bij de steiger achter haar huis.

Zeus verdween van de radar nadat een paar weken daarvoor zijn vrouwtje en pulletjes al de wijk hadden genomen. "Zeus is als een kind voor mij", vertelde ze NH Nieuws daags na zijn verdwijning. "Ieder jaar, 365 dagen per jaar komt hij bij me op de steiger. Dat 'ie nu weg is, is verschrikkelijk. Ik mis 'm gewoon ontzettend en moet er iedere dag wel om huilen", aldus de Heemsteedse.

Lees ook: Heemsteedse zoekt wanhopig naar vermiste zwaan Zeus: "Ik huil iedere dag"

Waar de knobbelzwaan afgelopen week is geweest, is voor Ingrid een raadsel. Veel belangrijker vindt ze dat hij weer terecht is. "Na een tip heb ik vanochtend nog op de brug gestaan", vertelt ze aan NH Nieuws. "Omdat ik niets zag, ben ik naar huis gegaan. En toen ik thuis kwam, en naar buiten keek, zag ik Zeus." Bovendien zijn ook zijn vrouwtje en hun kroost erbij. "Ik had die jongen zeker twintig dagen niet gezien."

Lees ook: Ingrid en zwaan Zeus zijn al 26 jaar een bijzonder setje: "Hij begrijpt me"

Zielsgelukkig pakte ze de havermout uit de keukenkast, ging ze op haar steiger zitten en begon de zwanen te voeren. "De jongen kwamen op me af alsof mama er weer was. Ze zwommen over m'n voeten en aten bijna m'n vingers op. En ik kon ze gewoon weer aaien." Omdat het om wilde dieren gaat, kan Ingrid ze niet vastbinden. "Het liefst zet ik nu de sloot af", zegt ze. "Want als ik ze even niet zie, raak ik in paniek." 

Meer over dit onderwerp:
heemstede nieuws Haarlem e.o.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws