Ga naar Content
Noord-Holland

Haarlemmermeer start met proef deelfietsen in openbaar vervoer

18 juli 2018, 19.02 uur · Aangepast 18 juli 2018, 19.26 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HAARLEMMERMEER Er wordt deze week in Hoofddorp en Nieuw-Vennep gestart met een proef met deelfietsen in het openbaar vervoer. Het gaat om een pilotproject van in principe twee jaar.

Wethouder Derk Reneman (Lid Dagelijks Bestuur Vervoerregio Amsterdam) geeft morgen samen met Wouter Bakker van Connexxion en Rogier Savelsberg van Donkey Republic het startschot voor de pilot.

Lees ook: Haarlem omarmt vooralsnog deelfietsen

"Om de regio Amstelland en Meerlanden ook in de toekomst bereikbaar te houden zal het openbaar vervoersysteem moeten fungeren als een goed alternatief voor de auto", meent Reneman. "De combinatie fiets en bus is een gouden combinatie. Dat zien we al bij de treinstations en snelle buslijnen waar mensen vaak met de fiets naartoe reizen. Op de meeste OV-knooppunten ontbreekt nu een fiets en daarvoor kan een deelfietssysteem een goede oplossing bieden."

Lees ook: MaaS: het nieuwe reizen

De fietsen zijn licht, met drie versnellingen en kunnen tussentijds op slot worden gezet. Er komen 75 fietsen bij OV-haltes in Hoofddorp en bij Station Nieuw-Vennep. De haltes zijn: Hoofddorp Station Oostzijde (Beukenhorst) en Westzijde, Hoofddorp De Hoek, Hoofddorp Centrum, Hoofddorp Spaarne Gasthuis en Nieuw-Vennep Station.