0
Whatsapp

Noord-Holland

Medewerkers Hogeschool van Amsterdam zamelen geld in voor dochtertje vermoorde Syrische studente

19 juli 2018, 08.00 uur · Aangepast 20 juli 2018, 19.08 uur

AMSTERDAM Mayke Rameckers en haar collega's van de Hogeschool van Amsterdam hebben al bijna 2.000 euro opgehaald voor de 2-jarige Shilan. Het is het dochtertje van de Syrische Suzdar, die in januari door haar ex-man in haar woning in Velserbroek werd omgebracht. Suzdar studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam.

Het familiedrama voltrok zich op 23 januari. De 25-jarige Suzdar werd in haar woning doodgeschoten door haar ex, die daarna zichzelf van het leven beroofde. Hun dochtertje Shilan was op dat moment op de crèche.

Schok
Medewerkers en studenten van de Hogeschool van Amsterdam waren geschokt door het trieste nieuws. Suzdar volgde daar Nederlandse les en nog een aantal vakken. Later zou ze aan de opleiding Accountancy beginnen. "Ze was heel gemotiveerd en wilde hier een mooie toekomst opbouwen met haar dochtertje", vertelt Mayke. "Er zijn hier heel veel Syrische studenten die dat proberen te doen en de ellende daar achter zich hebben gelaten. Dat zoiets dan hier gebeurt, is moeilijk te bevatten voor ze." 

Hulp 
Mayke trok zich het lot van de 2-jarige Shilan aan en voelde dat ze iets moest doen voor haar. Samen met een paar collega's zamelt ze nu geld in zodat Shilan daar later haar studie mee kan bekostigen. "Als ze 18 jaar is, kan ze aanspraak maken op het geld. We hebben nu bijna 2.000 euro opgehaald, maar we hopen op echt nog veel meer." Ook willen ze Shilan, die nu door de familie van Suzdar wordt opgevoed, op al haar komende verjaardagen een boek kado doen. "Zodat ze weet dat de docenten van haar moeder aan haar denken." 

Aan het einde van het schooljaar hebben de docenten en studenten bij de diploma-uitreiking nog stilgestaan bij het overlijden van Suzdar. "Haar familie was daar ook bij aanwezig en we hebben nog één van haar favoriete liedjes gedraaid", aldus Mayke. Meer informatie over de inzamelingsactie van Mayke is hier te vinden.  

NH/Paul Tromp
NH/Paul Tromp
Whatsapp