Ga naar Content
Noord-Holland

Omstreden bouwproject De Rijp wordt aangepast, bewoners tevreden met handreiking

18 juli 2018, 18.18 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

DE RIJP Het omstreden bouwproject op de plek van de voormalige basisschool De Tweemaster aan de Boeijerstraat in De Rijp wordt aangepast. Er komen meer groenstroken en parkeerplaatsen en projectontwikkelaar Bot Bouw kijkt of er nog verder tegemoet gekomen kan worden aan de wensen van de bewoners. De Rijpers zijn tevreden met deze handreiking. "Bot Bouw heeft het in ieder geval beter gedaan dan de gemeente", zegt bewoner Stefan Bommer.

De buurtbewoners wisten van tevoren niet van de bouwplannen en waren verrast door het bord waarop stond dat er gebouwd ging worden. Ze zijn niet per se tegen het bouwen van nieuwe woningen, maar zien wel tegen hun zin veel groen verdwijnen. Daarnaast vinden ze dat er op het plan te weinig parkeerplaatsen staan ingetekend.

Wat de bewoners verder steekt, is dat de gemeente de bouwplannen enkel digitaal heeft aangekondigd. De bewoners menen dat ze hierdoor geen kans hebben gekregen tegen het plan in beroep te gaan. Ook de ontwikkelaar en bouwer vindt dat er niet goed is gecommuniceerd. Dat wil hij volgens Bommer nu rechtzetten. "Hij zei tegen ons: 'ongeacht de uitkomst van de raadsvergadering, we gaan toch met jullie om de tafel.'"

Lees ook: Rijpers verrast en boos door woningbouwproject: "We voelen ons in de kou gezet"

De gemeente bepaalde dat de bouw doorgaat - de bezwaarperiode was al voorbij - maar dat er wel moest worden geluisterd naar de bewoners. Er zal dus meer groen en parkeerruimte komen. Maar hoe dat in het plan wordt verweven, is nog niet bekend. Zeker is dat het geen grote wijzigingen zullen zijn. "Binnen het bestaande plan zal er ruimte voor groen en parkeerplekken worden gemaakt", zegt Bommer. "Wij hadden liever dat er minder woningen zouden komen, maar dat zal niet gebeuren."

Vandaag gaat Bot Bouw met omwonenden in gesprek. De gemeente heeft nog niet kunnen reageren.