Ga naar Content

Hilversummer Fred (71) nog steeds fit halverwege 50ste vierdaagse

18 juli 2018, 18.00 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HILVERSUM Ondanks de hitte gaat de Nijmeegse vierdaagse Hilversummer Fred Smal goed af. Vandaag liep Fred een sterke tweede dag van zijn 50ste vierdaagse. "Het gaat prima, ik was al om 13.00 uur binnen. Voor mijn doen vrij goed."

Gisteren is de vierdaagse begonnen. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. De 71-jarige Fred loopt 30 kilometer per dag, vier dagen lang. "Ik dacht dat ik het zwaarder zou krijgen. Voor mijn gevoel valt het mee. Ik denk dat ik toch wel goed getraind heb en tegen de hitte kan", aldus Fred. "Het lopen gaat gewoon goed."

Lees ook: Hilversum bereidt zich voor op 50ste vierdaagse

De Hilversummer begon met wandelen toen hij op een kostschool zat. "Zo begin je. En dan kom je de vierdaagse tegen. Of je loopt hem één keer, of je loopt hem 50 keer. Nou deze keer is mijn 50ste keer", vertelt Fred tegen NH Nieuws. 

Deze vierdaagse is een warme editie, met temperaturen van 26 tot 29 graden. De taaie Hilversummer heeft daar echter weinig last van. "Er was een gelukkig een briesje. Het is warm, maar de wind deed wel goed".

Fred is met zijn finish vandaag alweer op de helft. Morgen en vrijdag staan er nog twee zware dagen te wachten.