Ga naar Content

Eindelijk wonen op de oude A9

18 juli 2018, 12.43 uur · Aangepast 18 juli 2018, 14.25 uur
Door: · Foto: Rijkswaterstaat

BADHOEVEDORP Een jaar na de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp gaat er gebouwd worden op het tracé van de oude snelweg. Donderdag start de bouw van 550 woningen van het plan Park Quatrebras.

18 jaar na de eerste plannen voor de omlegging van de A9 wordt er gebouwd op het voormalige tracé van de snelweg. Met de bouw van 550 woningen wordt een begin gemaakt met het helen van de wond die Badhoevedorp jarenlang in tweeën spleet. De snelweg verdeelde het dorp maar zorgde ook voor veel geluids- en milieuoverlast.

In het plan Quatrebras worden woningen gebouwd in het midden- en hogere segment waaronder 74 vrijstaande villa's. Piet Bouwhuis heeft zich jarenlang ingezet voor de omlegging van de snelweg door Badhoevedorp en mag nu samen met de wethouder de start van de bouw vieren. 

Lees ook: 84-jarige-Piet-heeft-na-60-jaar-eindelijk-zijn-zin-de-A9-is-om

Nieuw centrum
Nu de rijksweg niet meer door Badhoevedorp loopt kan Badhoevedorp opnieuw ingericht worden. Op de 80 hectare vrijgekomen grond wordt een nieuw centrum gebouwd, 1.200 woningen, een bedrijvenpark, maatschappelijke voorzieningen en is er ruimte voor een park en een sport- en recreatiegebied.

Met de opbrengst van de grondverkoop kan een deel van de omlegging betaald worden.