Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Winkelmanager heeft buik vol van langparkerende ambtenaren

18 juli 2018, 12.30 uur · Foto: Pieter van den Akker / NH Nieuws

IJMUIDEN Winkelmanager Lucas Schoonebeek is er helemaal klaar mee. De parkeergarage van zijn supermarkt wordt door ambtenaren steevast gebruikt als langparkeerplaats. Omdat zijn klanten daardoor vaak verderop moeten parkeren, krijgen de wangebruikers sinds kort allemaal een brief onder hun ruitenwissers. "De parkeerplaats is bedoeld voor mijn klanten."

"De parkeerdruk is hier erg hoog", stelt Schoonebeek tegenover NH Nieuws. Daarom is het volgens hem onverkoopbaar dat ambtenaren die de publieke zaak dienen soms hele dagen hun auto laten staan in de parkeergarage. Samen met zijn medewerkers controleert hij nu welke auto's te lang op het parkeerterrein staan. "We kijken 's morgens rond een uur of tien wie er staan en 's middags rond 15.00 uur kijken we weer", aldus Schoonebeek.

Brief
Meerdere langparkeerders troffen al een brief aan met daarop het vriendelijke verzoek om hun auto op een andere plek neer te zetten. Bijvoorbeeld op het Velserduinplein. "Daar is eigenlijk ruimte zat, alle dagen van de week", verzekert hij. Bovendien parkeren zijn eigen medewerkers hun auto ook op dat plein.

Toch reageren sommige ambtenaren verschrikt als ze de brief ontdekken. "Er zijn ambtenaren die niet leuk reageren. Boze reacties ook. Dat ze het er absoluut niet mee eens zijn dat ze langer dan een kilometer moeten lopen om op hun werkplek te komen."

Goede voorbeeld
De manager hoopt dat de gemeente er iets aan gaat doen en een blauwe zone in het leven gaat roepen. "Mensen mogen hier wel parkeren als ze naar de bibliotheek gaan of het gemeentehuis, maar na twee uur ben je wel klaar", is zijn mening. Schoonebeek geeft zelf overigens het goede voorbeeld. "Ik parkeer uiteraard op het Velserduinplein."