Noord-Holland

NL
V

Actie tegen Golfbaanvariant A8-A9: "Dit plan moet snel van tafel"

18 juli 2018, 08.00 uur · Aangepast 18 juli 2018, 11.04 uur

AKERSLOOT Actiegroep 'Houd Broekpolder Leefbaar' heeft gisteravond geprotesteerd tijdens een informatiebijeenkomst van de Provincie Noord-Holland. De groep verzet zich tegen het plan om de verbindingsweg A8-A9 aan te leggen pal voor hun woonwijk.

Drie alternatieven lagen tot mei op tafel, waarbij de provincie heeft besloten in te zetten op de Golfbaanvariant. Een weg dwars door de Heemskerkse golfbaan en de stelling van Amsterdam. Ron Toekook, een van de actievoerders snapt weinig van die keuze. "Dit plan moet snel van tafel", zegt hij voor de deur van Hotel Akersloot, waar de bijeenkomst plaatsvindt. "Ze luisteren niet naar onze argumenten. Dit is weliswaar de goedkoopste variant, maar daar hebben de burgers helemaal niets aan", aldus Toekook.

Lees ook:  Bewoners Heemskerk protesteren in raad tegen verbindingsweg 

Een verdubbeling van verkeerslawaai, de extra uitlaatgassen en het aantasten van de stelling van Amsterdam zijn de belangrijkste redenen om te protesteren voor de inwoners van de Broekpolder. Caleb Repkes zegt: "Ik kan er ontzettend boos om worden. Ze luisteren niet naar ons, we worden niet gehoord en ook de onderzoeken naar de verschillende varianten deugen niet. Die snelweg komt op letterlijk 20 meter van mijn huis. Daar zit ik niet op te wachten. Dat is toch logisch?", aldus Repkes.

Provincie
Het verwijt dat de mensen niet gehoord zouden worden klopt volgens gedeputeerde Elisabeth Post niet. "Ze hoeven maar te bellen", verweert Post zich. "Ik moet het algemeen belang wegen. En dat is precies waar ik mee bezig ben. Dat betekent dat sommige mensen een nadeel hebben, anderen een voordeel", aldus Post.

NH / Dennis Mantz