Ga naar Content
Noord-Holland

Zwemtraining in Toolenburgerplas zet recreanten en hulpdiensten op verkeerde been

17 juli 2018, 20.49 uur · Aangepast 17 juli 2018, 21.16 uur
Door: · Foto: HFV/Eric van Lieshout

HOOFDDORP Een training van deelnemers aan de Amsterdam City Swim in de Hoofddorpse Toolenburgerplas heeft vanmiddag recreanten en hulpdiensten op het verkeerde been gezet. Toen bezoekers van de omringende stranden en ligweides meerdere mensen in het midden van de plas zagen, dachten ze dat die zwemmers in moeilijkheden waren en sloegen alarm.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland aan NH Nieuws. Toen de hulpdiensten in het recreatiegebied aankwamen en de plas opgingen, bleek dat de zwemmers niet in nood waren. Wel waren ze bezig met hun voorbereiding op het evenement Amsterdam City Swim, dat op 9 september zijn zevende editie beleeft. 

Lees ook: 4-jarige drenkeling uit water gehaald bij plas in Hoofddorp en naar ziekenhuis gebracht

"We zijn altijd alert, maar omstanders zijn nu extra alert", verklaart de woordvoerder van de Veiligheidsregio de ontstane verwarring. Hij doelt op het 4-jarige jongetje dat zondag in de Hoofddorpse plas in de problemen kwam, eenmaal op het droge nog werd gereanimeerd, maar in het ziekenhuis overleed. 

Lees ook: Jongetje (4) dat uit Toolenburgerplas werd gehaald is overleden 

De woordvoerder benadrukt dat het niet verboden is om in het midden van de plas te zwemmen. "Maar gebruik je gezond verstand", waarschuwt hij.