NL
V

Bier, zon en muziek op 35ste Dijkpop: "Dit is zo mooi, ik kan niet gaan pissen!"

17 juli 2018, 18.14 uur · Aangepast 17 juli 2018, 18.56 uur

ANDIJK In de grote tent van Dijkpop gaan bezoekers uit hun dak bij Ronnie Flex en K's Choice, maar ook bij het allerkleinste podium zijn de reacties enthousiast. Een band met een Johnny Cash-uitstraling wordt geflankeerd door twee sexy cowgirls. Een bezoeker op de eerste rij roept in Westfries-dialect: "Dit is zo goed, ik kan niet te pissen!"

Voor deze serie van NH Mensenwerk kijkt verslaggever Ron Flens een maand lang achter de schermen van Dijkpop.

Geen wanklank op de 35ste editie van Dijkpop, of het moet de koortslip van Sarah Bettens zijn. De inmiddels 45-jarige zangeres van de Belgische band K's Choice scoorde in de jaren 90 een hit met Not an addict. Voor de camera van NH Nieuws wil ze niet verschijnen vanwege die koortslip. Even later staat ze wel te schitteren op het podium. Met haar korte haar ziet ze eruit als een vrouwelijke David Bowie. Het publiek hier is wat ouder dan bij Ronnie Flex. Zo komt iedereen aan zijn of haar trekken.

Lees ook: Ronnie Flex ook held in Andijk

Eind van de middag loopt ook de 'Olala-bar' lekker vol. Op de zonnige discoklanken wordt er volop gedanst. Extravagant geklede dames met een opblaas-dinosaurus zorgen voor een broeierig sfeertje. Boerenjongens kijken goedkeurend toe. Op het veld komt een stelletje aanlopen. Zij is duidelijk al enige maanden zwanger. "Het is zijn eerste Dijkpop, maar wij komen hier al zeker tien jaar. Er spelen goeie bands en je komt hier iedereen tegen om bij te kletsen."

'Het kon niet beter'
Joost Buis, de grote man achter Dijkpop staat in zijn eentje achter de tent waaruit de keiharde punkpop van Tusky klinkt. Tusky is de opvolger van de legendarische band John Coffey. "Ja, hier kan ik echt van genieten" zegt Buis. En op de vraag hoe het festival loopt, zegt 'ie "Het kon niet beter. Lekker weer, fijne muziek, goed eten, blije mensen. Ja, ik ben tevreden." 

NH Nieuws