Noord-Holland

NL
V

Hond Sandy weggelopen na overlijden baasje: familie mist haar enorm

17 juli 2018, 17.49 uur · Aangepast 7 augustus 2018, 09.17 uur · Foto: Petra Vrind

AMSTERDAM Hond Sandy uit Amsterdam-Noord is inmiddels al twee weken vermist. Vlak na het overlijden van haar baasje is ze weggelopen. De familie maakt zich ernstig zorgen en begint de hoop te verliezen.

"We missen haar heel erg en zijn bang dat ze door iemand is meegenomen", vertelt Petra Vrind geëmotioneerd aan NH Nieuws. De vader van Petra - het baasje van de hond - is onlangs overleden. "Sinds het overlijden van mijn vader is Sandy helemaal getraumatiseerd." Petra heeft het grote vermoeden dat Sandy door de vinder is meegenomen en nu bij diegene binnen zit. 

Er komen geen nieuwe meldingen binnen over de hond. "Ze is waarschijnlijk bij een vrouw in huis. Zij waren hier kort voor de verdwijning en een man hoorde de vrouw tegen Sandy zeggen dat ze met haar mee moest komen. Dat heeft Sandy waarschijnlijk gedaan en waarschijnlijk zit ze nu bij haar in huis.''

Lees ook: Hond Skye vermist in Zaandam: veel mensen steken baasje hart onder de riem

Geldbeloning
Petra is samen met haar man en broer een zoekactie gestart. Er zijn ook flyers uitgedeeld in de buurt. De familie looft een geldbeloning uit voor degene die Sandy terug naar huis brengt.

Sandy is een bruin-witte Stafford teef. Ze is vermist vanaf de Texelweg in Amsterdam-Noord. Mensen die haar zien worden op Facebook opgeroepen om een foto te maken en contact op te nemen.