Ga naar Content

Betalen voor de kiss & ride? "Dit is natuurlijk belachelijk"

SCHIPHOL Reizigers zijn niet te spreken over de voorgenomen plannen van Schiphol om geld te gaan vragen voor het gebruik maken van de kiss & ride. "Dit is natuurlijk belachelijk."

"Ik vind het echt belachelijk als je straks vijf euro moet gaan betalen om mensen af te zetten. Wat willen ze ermee bereiken en hoe moeten we dan op Schiphol komen? Op het openbaar vervoer kun je niet vertrouwen", vertelt een vrouw. Haar man ziet de chaos op de toegangswegen al voor zich: "Hoe willen ze dat qua infrastructuur gaan doen? Een slagboom waar je munten in moet gooien? Dit is niet zo handig."

Lees ook: Reizigers moeten straks betalen voor kiss & ride op Schiphol

Schiphol heeft de exacte invulling van de plannen nog niet gedeeld, maar heeft uitgelegd dat het een idee is en dat deze maatregel zou moeten helpen om de chaos in piekuren en de vervuiling op de drukke luchthaven terug te dringen. 

Koffers in de fietstassen
Het plan valt niet goed bij de reizigers die worden afgezet bij de kiss & ride. "Het is instappen en wegwezen, waarom zou ik daarvoor betalen? Omdat we met te veel op vakantie gaan? Dan moeten we maar niet meer gaan", grapt een vrouw. Ook een mannelijke reiziger reageert jolig. "Ik woon in Aalsmeer, dus dan kom ik wel op de fiets. Twee koffers van 30 kilo in m'n zijtassen, dat moet toch lukken?"

Toch zijn er ook positieve geluiden te horen vanuit de kiss & ride-plaats. "Ik heb er geen bezwaar tegen. Dan is misschien wat meer ruimte en tijd hier. Als die vijf euro het wisselgeld is, prima."

Foto: NH Nieuws