Ga naar Content

Zandvoorters brainstormen over nieuw ontwerp voor Boulevard Paulus Loot

17 juli 2018, 13.57 uur · Aangepast 17 juli 2018, 14.18 uur
Door: · Foto: NH

ZANDVOORT Wel of geen bussen over de boulevard en misschien zelfs fitnessapparaten voor de sportieve Zandvoorter? Alle ideeën waren vandaag welkom bij de brainstormsessie voor de herinrichting van de Boulevard Paulus Loot.

Bewoners, ondernemers, de wethouder, het ontwerpbureau. Ze kwamen allemaal samen in de Blauwe Tram om ideeën en zorgen te bespreken voor de herinrichting. De boulevards van Zandvoort zullen de komende jaren een flinke 'upgrade' krijgen met als doel om de concurrentiepositie met kustplaatsen als Noordwijk en Scheveningen te versterken en Zandvoort meer 'internationale allure' te geven. Bovendien moet de boulevard, die er een beetje gedateerd uit begint te zien, een meer duurzame uitstraling krijgen.

Veilig
"Gaan we straks op Cannes lijken of op een andere badplaats?" vraagt een bewoner van de boulevard. Dat is nog niet helemaal duidelijk. Als hij zelf een mooie badplaats weet, waar Zandvoort inspiratie op kan doen, dan zijn zijn ideeën zeker welkom. Een mevrouw die al meer dan vijftig jaar aan de Boulevard Paulus Loot woont, heeft vantevoren wel goed nagedacht over het nieuwe ontwerp. "Er moeten een paar parkeerplekken verschoven worden, het moet veiliger worden bij het oversteken naar het strand. Die pelotons met wielrenners die nu van alle kanten komen, terwijl het eenrichtingsverkeer is, het is levensgevaarlijk. Ik ben telkens weer blij als ik geen ongeluk heb gehad als ik thuiskom met mijn auto."

Aantrekkelijk
Een bewoner oppert om de boulevard te verbreden, zodat er in de duinen een wandelpad kan worden gemaakt en de fietsers ook meer ruimte krijgen. De wethouder heeft in Portugal gezien hoe er in een badplaats fitnesstoestellen langs de kust waren geplaatst. De Zandvoorters lijken er wel voor in om vanaf eind 2019 in de buitenlucht met de gewichten aan de slag te gaan. "En er moeten meer parkeerautomaten komen en de vuilnisbakken mogen wel ondergronds", vult een bewoner tot slot aan. Ideeën genoeg in ieder geval vandaag, het ontwerpbureau gaat ermee aan de slag. De komende maanden zullen er meer brainstormsessies met de betrokkenen gehouden worden. 

Na de zomer van 2019 gaat de herprofilering van start.